آداب معنوی زیارت اربعین-راهبرد معاصر
ابراهیم بهاری، استاد حوزه و معارف دینی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد:

آداب معنوی زیارت اربعین

ابراهیم بهاری، استاد حوزه و معارف دینی با بیان اینکه زیارت اربعین عملی مستحبی است و در عمل مستحبی می‌توان افراد دیگر را در اعمال خود شریک کرد، گفت: زائران قدر این سفر معنوی را بدانند، زیرا روایت داریم کسی که به قصد زیارت با پای پیاده در مسیر قدم بردارد از وقتی که از منزلش خارج می‌شود، هر قدم که برداشته می‌شود خدا گناهی از او را می‌ریزد و حسنه‌ای برایش می‌نویسد.
ابراهیم بهاری؛ استاد حوزه و معارف دینی
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 06
کد خبر: ۱۴۹۷۰۴

آداب معنوی زیارت اربعین

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دو هفته مانده تا اربعین حسینی عاشقان و دلدادگان سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) عزم سفر کرده و به عشق زیارت تربت پاک آن حضرت قدم در راهی گذاشته اند که به فرموده امام صادق(ع) برای هر قدمش هزار حسنه در نظر گرفته شده است؛ تا در همایشی جهانی گردهم آیند و مقدمات ظهور منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود (عج) را فراهم کنند.


امام صادق (ع) می‌فرمایند: هر کسی پیاده به زیارت قبر حسین(ع) برود، خداوند برای هر قدمش هزار حسنه نوشته و هزار گناه از او پاک می‌کند و رتبه اش هزار درجه بالا می‌رود. پس هرگاه به فرات رسیدی، غسل کن و کفش‌هایت را درآور و پا برهنه راه برو.
آنچه از فرمایش امام صادق(ع) استنباط می شود، اینکه حضور در راهپیمایی اربعین مقدمات و آدابی معنوی دارد که باید محترم شمرده شود.

واری که به سفر اربعین  می روند می توانند برای ختم قرآن در مسیر برنامه ریزی کنند


حجت الاسلام ابراهیم بهاری، استاد حوزه و معارف دینی در گفت و گو با «راهبرد معاصر» گفت: هر  سفر برای خود آداب و مقدماتی دارد و سفر زیارتی طبق آنچه که در روایات آمده، تأیید کننده بعضی آداب و رفتاری است که موظفیم خود را نسبت به آن آماده و در قالب آن حرکت کنیم.


وی با تأکید بر اینکه زیارت علی ابن ابی طالب (ع) حساب ویژه‌ای دارد، افزود: هرچند هرکدام از حرمین آداب خاص خود را دارند، اما درباره امام حسین(ع) شرایط ویژه تری وجود دارد؛ چنانچه فرمودند کسی که بخواهد برای سفر کربلا آماده شود سه روز قبل از سفر روزه بگیرد. در روز چهارم بعد از سه روز روزه‌داری سفر را شروع کند و حتماً آن روز غسل زیارت را در منزلش انجام بدهد و سپس راه بیفتد.

 

طلب حلالیت

این استاد حوزه و معارف دینی با بیان اینکه طلب حلالیت از آداب و مقدمات ویژه سفرهای زیارتی است، گفت: زائر اربعین از همه کسانی که با آنها مراوده داشته حلالیت بطلبد و آنها را آگاه کند که به سفری نورانی مانند اربعین می رود.


بهاری تصریح کرد: زائر و مسافر اربعین دیگران را از سفری که برای زیارت ابی عبدالله الحسین(ع) در پیش دارد آگاه و آنها را به این سفر تشویق کند. مهمتر اینکه این مژده را به آن افرادی که توفیق شرکت در سفر و راهپیمایی را نداشتند بدهد که در سفر از طرفشان نیابت می پذیرد و برای زیارت می رود.


وی با بیان اینکه زیارت اربعین عملی مستحبی است و در عمل مستحبی می توان افراد دیگر را در اعمال خود شریک کرد، گفت: با شریک کردن افراد در این عمل مستحبی لطف و عنایت خدا بر حال ما بیشتر می شود. انسان می تواند افرادی مانند برادر، خواهر، پدر و مادر، رفقا و... را نام ببرد یا حتی اسم نبرد و یادشان در فکرش باشد و سفر را شروع کند و خیالش راحت باشد در سفری که شروع می کند همه این افراد در ثواب عمل شریکند و ثواب بسیار زیادی برای فرد دارد.


این کارشناس مذهبی گفت: تأکید شده است در مسیر و قبل از سفر برای تلاوت کامل قرآن  برنامه ریزی کنید.

 

ختم قرآن

وی تأکید کرد: زواری که به سفر اربعین می روند می توانند برای ختم قرآن در مسیر برنامه ریزی کنند. امکانات مدرن این کار را آسان تر کرده است و می توان در روز پنج جزء قرآن را زمزمه  کرد. اینها مقدمات سفری است که به ما سفارش کردند و زوار اربعین وقتی به حرم اهل بیت (علیهم السلام) وارد می شوند از زیارت جامعه کبیره غافل نشوند.

کسی که در مسیر اربعین قدم برمی دارد حادثه ظهور را تجلی می دهد و مقدمه‌ای برای فرج امام زمان (عج) است


بهاری گفت: به دلیل اینکه در عراق و شهر کربلا وسعت کم است، زائران نمی توانند زیاد آنجا توقف کنند و اگر چند روز قبل و بعد از اربعین رسیدند، آیت الله سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان عراق فرمودند زیارت اربعین را به قصد قربه الی الله به جا بیاورند. خواندن زیارت جامعه کبیره در حرم اباعبدالله الحسیم (ع) دگرگونی خوبی در انسان ایجاد می کند، زیرا به تعبیری قانون اساسی شیعه است.


بهاری با تأکید بر اینکه زائران قدر این سفر معنوی را بدانند، عنوان کرد: روایت داریم کسی که به قصد زیارت با پای پیاده در مسیر قدم بردارد از وقتی که از منزلش خارج می شود، هر قدم که برداشته می شود خدا گناهی از او را می ریزد و حسنه‌ای برایش می نویسد.


این کارشناس دینی تصریح کرد: زائران قدر این موقعیت را بدانند و متوجه باشند جایگاه زائر حسین بن علی (ع) در درگاه الهی بسیار بالاست. کسی که در مسیر اربعین قدم برمی دارد حادثه ظهور را تجلی می دهد و مقدمه‌ای برای فرج امام زمان (عج) است، زیرا مسیر را هموار و جامعه بشری را برای فرج امام زمان (عج) بیدار می کند.

ارسال نظر
آخرین اخبار